مرکز جهاد کشاورزی حکم آباد
علمی،آموزشی،اطلاع رسانی

زمان و میزان مناسب استفاده از روغن ولک خواص درمانی هندوانه خواص پرتقال میوه نوروزی...... (ثروتمند بودن دلیلی قطعی بر بخشندگی نیست) دیگر نگران نباشید کود و سم غیر شیمیایی در راه بازار است...... جدید ترین عناوین خبری دنیای کشاورزی بیشتر در مورد دمنوش ها بدانید.... کمک 10 هزار میلیارد ریالی جهت آبیاری تحت فشار با رعایت این عوامل دیگه از شر پسیل راحت میشین..... چگونه عسل طبیی را بشناسیم در مورد پسته بیشتر بدانیم کوچکترین هندوانه جهان درمان فوری سرما خوردگی نگاه به زندگی....... خواص دارویی زیره سیاه روزهای خوب خواهد آمد..........؟؟؟؟ تقویم باغی خواص دارویی پیاز یا بهتر بگم داروخانه کامل بخونید ضرر نمی کنید


با رعایت این عوامل دیگه از شر پسیل راحت میشین.....

پسیل پسته ( شیره خشک ) Agonoscena pistaciae

                                    

به پسته اهلی و وحشی خسارت فراوان می‌زند. این حشره عسلک فراوانی دفع می‌نماید که به سرعت در مجاورت هوا خشک شده و سفید می‌شود به همین لحاظ این آفت را به زبان محلی شیره خشک می‌نامند.

 

 

 

حشرات کامل زمستان گذران پسیل از اوایل فروردین ماه روی درختان مستقر می‌شوند. این حشرات نسب به حشرات کامل تابستانه قدرت پرواز بیشتری داشته، آلودگی گسترده‌تری در باغها ایجاد می‌کنند. پس از جفت‌گیری به محض باز شدن جوانه‌های خوشه و برگ روی آنها تخمریزی می‌نمایند. تخم‌ها به تعداد 50 تا 60 عدد، به صورت انفرادی یا دسته‌ای و به اشکل مختلف مانند نیم دایره، مارپیچ و غیره در سطح برگ و بیشتر نزدیک به رگبرگها گذاشته می‌شوند.

 

                                           

 

تخم‌ها معمولاً 5 تا 10 روز بعد تفریخ می‌شوند. پوره‌ها از اوایل اردیبهشت شروع به فعالیت و تغذیه می‌کنند. طول دوره پورگی معمولاً 20 روز بوده و حشرات کامل نسل اول از اواخر دهه دوم اردیبهشت ماه به تعداد زیاد در باغ ظاهر می‌شوند. ارقام مختلف پسته نسبت به آلودگی پسیل پسته حساسیت متفاوت دارند. به طور کلی هر چه برگ درختان نازک‌تر، لطیف‌تر، پهن‌تر و بزرگتر باشد گرایش بیشتری برای جذب حشرات کامل پسیل و تخمریزی ایجاد می‌کند. رقم اکبری نسبت به سایر ارقام حساستر و رقم اوحدی مقاوم‌تر است. پوره‌های نسل دوم از اوایل خرداد تا اواخر دهه دوم خردد فعالیت و تغذیه می‌کنند. تحمل درختان در این زمان نسبت به سایر نسلها در برابر خسارت پوره کمتر است. زیرا رشد رویشی درختان پایان یافته و میوه شروع به مغز رفتن کرده و جوانه‌ها ظاهراً شکل کامل یافته‌اند. در نتیجه خسارت آفت باعث پوکی و ریزش برگ و جوانه می‌شود.

 

 

 

خسارت

 

پوره‌های پسیل با فرو بردن خرطوم در سطح برگها از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند. مواد پروتئینی شیره گیاهی را جذب نموده و مواد قندی را به صورت شیره دفع می‌نمایند. این مواد قندی در مجاورت هوا خشک شده و به آن شکرک گویند. این مواد چسبنده باعث جذب گرد و خاک شده و شاخه و برگهای درختان را بدمنظره می‌نماید. از دست رفتن شیره گیاهی باعث ضعف عمومی درختان پسته و ریزش برگها، جوانه‌ها، دانه‌ای کوچک و افزایش درصد بوکسی و دهان بستگی میوه می‌شود. خسارت پوره‌های پسیل پسته روی درختان در دو زمان بیشتر از سایر مواقع سال است. یکی در خرداد ماه که باعث ریزش برگها، خوشه‌ها، جوانه‌ها و افزایش میزان بوکسی و دیگری در مردادماه که باعث افزایش مقدار دهان بستگی می‌گردد.

 

در صورتیکه جمعیت آفت پسیل حالت طغیانی پدیدا کند شدیداً تداخل نسل یافته و نمی‌توان تاریخ مشخص برای مراحل زندگی و نسلها اعلام نمود. در شرایط معمولی در نیمه اول هر ماه مرحله پورگی و نیمه دوم هر ماه حشرات کامل در باغها وجود دارند. از نیمه دوم شهریور ماه به تدریج حشرات کامل زمستان گذران در میان جمعیت آفت ظاهر می‌شود. این حشرات در شکاف درختان، زیر پوستکها، لابه‌لای کلوخه‌ها، شکاف دیوارها و ساختمانهای قدیمی اطراف باغها زمستان گذرانی می‌کنند. این آفت در سال 5 تا 6 نسل ایجاد می‌کند.

 

عوامل و شرایطی که باعث رشد و افزایش جمعیت پسیل پسته در باغها می‌گردد:

 

1ـ اجرای نوبت اول سم‌پاشی یا سم‌پاشی در زمان گلدهی: این سم‌پاشی علیه آفاتی مانند پروانه چوبخوار پسته، پروانه میوه خوار، شپشکهای پسته، زنجره شیره تر و غیره انجام می‌شود. چنانچه در این سمپاشی از سمومی استفاده شود که روی آفت پسیل تأثیر نداشته باشند باعث افزایش مقاومت و رشد جمعیت پسیل می‌گردد.

 

2ـ چنانچه در نوبت اول از سمومی استفاده شود که باعث تحریک تخمریزی پسیل و کوتاهتر شدن طول دوره یک نسل گردد (مانند سموم تیودیکارب، متاسیستوکس و فنتیون) پسیل طغیان خواهد کرد.

 

3ـ سم‌پاشی مکرر و اختلاط سموم با هم که باعث حذف کامل دشمنان طبیعی و افزایش جمعیت آفات پسته می‌شود.

 

4ـ اگر از سمومی علیه پسیل پسته استفاده شود که تأثیر کافی در میزان تلفات آفت نداشته باشد (مانند زولون) باعث افزایش جمعیت می‌شود.

 

5ـ چنانچه سم‌پاشی باغ در زمانی انجام شود که تمام مراحل زندگی آفت اعم از تخم، پوره و حشره کامل دیده می‌شود و همچنین شکرک زیادی در سطح برگها تولید شده باشد تأثیر سم کاهش پیدا می‌کند و بعد از مدتی جمعیت آفت افزایش پیدا می‌کند.

 

6ـ استفاده زیاد از کودهای شیمایی ازته مخصوصاً اوره و سولفات آمونیوم در ماههای گرم سال در سطوح کرتها و همچنین کود شیمیایی کلروپتاسیم شرایط را برای ازدیاد جمعیت فراهم می‌کند.

 

7ـ استفاده از کود مرغی به تنهایی و به مقدار زیاد نیز باعث افزایش جمعیت پسیل می‌گردد.

 

8ـ فقیر بودن خاک از نظر مواد غذایی و نامناسب بودن بافت خاک نیز از عوامل افزایش جمعیت است، خاکهای شنی و خاکهای رسی و سخت به دلیل عدم جذب و نگهداری رطوبت به اندازه کافی به علت طولانی بودن دوره آبیاری سریعتر به آفت آلوده می‌گردند.

 

9ـ ناهموار بودن سطوح کرتها که باعث می‌شود درختانی که در بلندی قرار دارند به خوبی آبیاری نشده و رطوبت کمتری در اختیار داشته باشند.

 

10ـ عدم استفاده از کودهای دامی و چاله‌زنی و شخم عمیق در باغها به مدت طولانی

 

11ـ کشت متراکم درختان و رعایت نکردن فواصل مناسب و عملیات هرس

 

12ـ وجود علف‌های هرز زیاد از خردادماه به بعد در باغ

 

کنترل پسیل پسته:

 

الف‌ـ استفاده از کارتهای چسبنده زرد رنگ

 

کارتهای زرد رنگ مورد استفاده در باغهای پسته از جنس‌های مختلف و عمدتاً از جنس پلی اتیلن و پی وی سی است. اندازه کارتها 20*10 سانتیمتر، به قطر 5/0 تا 1 میلیمتر و به وزن حدود 15 گرم است. سطح کارتها به وسیله چسب مخصوص که از مواد پولی بوتن‌ها همراه با واکس مخصوص و یا اس تی پی و یا مواد دیگری که حالت چسبندگی خود را 10 تا 15 روز حفظ نمایند آغشته می‌گردد. حشرات کامل پسیل به طرف رنگ زرد جلب و به تعداد زیاد به سطح کارتها می‌چسبند. شکار انبوه حشرات باید قبل از تخمریزی در سطح برگها انجام شود تا از تولید نسل بعدی آفت جلوگیری به عمل آید. در هر هکتار 100 تا 400 عدد کارت به کار می‌رود. محل نصب کارت در سمت بیرونی تاج و به ارتفاع نصف تاج در جهت‌های مختلف است. دو نوبت کارت‌گذاری در سال کافی به نظر می‌رسد. یکی در دهه دوم فروردین ماه که این نوبت آفت زنجره پسته را نیز کنترل می‌کند و دیگری در نیمه دوم تیرماه می‌باشد. پس از پایان دوره کارت‌گذاری باید کارت‌ها را از روی درختان جمع‌آوری و سطح آنها را در صورت استفاده از چسب مخصوص توسط آب گرم همراه با مقدار کمی الکل اتیلیک و در صورت استفاده از اس تی پی با دستمال آغشته به چند قطره نفت تمیز کرد.

 

ب‌ـ دشمنان طبیعی

                  

دارای دشمنان طبیعی گوناگونی است که زنبور پارازیتوئید Psyllaephagus pistaciae از خانواده ‌Encyrtidae همزمان با ظهور پوره‌های نسل اول در باغها ظاهر و به پوره‌های پسیل به خصوص در سنین 4 و 5 حمله نموده و آنها را مومیایی می‌کند.

 

ج‌ـ عملیات زراعی

 

1ـ شخم زمستانه و پاشکنی درختان

 

2ـ کوددهی و چاله زنی

 

3ـ اصلاح بافت خاک

 

4ـ آبیاری مناسب

 

5ـ تغذیه مناسب

 

6ـ رعایت فاصله کشت و تراکم

 

7ـ هرس و خشک‌بری

 

8ـ مبازه با علفهای هرز

 

9ـ کاشت رقم مناسب

 

10ـ استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار

 

دـ کنترل شیمیایی

 

دارتون یا مارشال به نسبت 2 تا 2.5 در هزار یا مایع ظرفشویی به نسبت 3 در هزار به تنهایی پوره‌های پسیل پسته را کشته و از بین می‌برد، همچنین تا حدودی روی تخم نیز تأثیر دارد. آمیتراز و کنسالت خاصیت ناباروری حشرات کامل را دارد. از مخلوط کردن مایع ظرفشویی با سموم خودداری شود زیرا PH آن قلیایی است و باعث کاهش تأثیر کشندگی سموم می‌گردد.در صورت امکان از اواسط مرداد به بعد سمپاشی انجام نگیرد.

 

1. آمیتراز(مایتاک) EC20% و 1.5- 1 در هزار

 

2. ایمیداکلوپراید(کونفیدور) SC35% و 4/. در هزار

 

3. فلوفنوکسورون(کاسکید) DC5% و 5/. در هزار

 

4. هگزافلومورون(کنسالت) EC10% و 7/.- 5/. در هزار

 

5. دارتون EC21.7% و 1.5 دهزار

 

6. اندوسولفان EC35% و 1.5 درهزار

 

 

 



:: برچسب‌ها: پسته, پسیل, عوامل تشدید آن, کنترل آن,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : دو شنبه 14 بهمن 1392

چگونه عسل طبیی را بشناسیم

تشخیص عسل طبیعی از عسل شکری !

 

 

عسل‌های تقلبی فرآورده شده بدون دخالت زنبور نیز از مواد گلوكزی مثل شربت قند یا مواد نشاسته‌ای، یا شیره میوه‌هایی همچون خرما و توت یا تركیبی بین آنها به دست می‌آید بنابراین، هر چه عصاره شهد گل‌های طبیعی و فعالیت طبیعی زنبور در تهیه عسل كمتر یا هیچ باشد، عسل به دست آمده مصنوعی‌تر و صنعتی‌تر بوده، خاصیت عسل طبیعی را نداشته و تقلبی محسوب می‌شود.

 

عسل مصنوعی كیفیتی بسیار كمتر دارد، زیرا یا با كمك زنبور ساخته شده، یا كاملا بدون كمك زنبور كه در این صورت فقط حاصل فعالیت و فرآوری بشر است. هر دو روش اخیر در دسته عسل‌های تقلبی جامی‌گیرد.

 

در عسل‌های تقلبی فرآوری شده با كمك زنبور، معمولا آب و شكر به تغذیه زنبورها افزوده می‌شود و واضح است كه چنین تغذیه‌ای صددرصد حاصل شهد گل‌ها نیست.

 

 

برای عموم مردم، شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با روش های زیر می توان به صورتی مطمئن‌تر اقدام به خرید عسل طبیعی كرد :


1 - از فروشگاه‌ها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید كنید.


2 - عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید، در صورتی كه ته آن جمع شد و در آب حل نشد، كیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است. هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بیشتر باشد، خلوص آن كمتر، و در نتیجه غیرطبیعی‌تر است.


3 - شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حباب‌های درون عسل دقت كنید. هر چه كندتر حركت كند، بهتر است.


4 - مقدار كش‌آمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر است. عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت كمتر، روان‌شدگی كمتری دارد.


5 - عسل طبیعی، شیرینی، مزه، طعم و بوی مشخصی دارد. شیرینی عسل طبیعی برخلاف

نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شكر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رایحه مطبوع آن به مشام می‌رسد.

 

 



:: برچسب‌ها: عسل طبیعی , عسل شکری, تشخیص عسل طبیعی,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : چهار شنبه 9 بهمن 1392

در مورد پسته بیشتر بدانیم

 

مقدمه:
پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف ایران کشت می شده است و جنگل های وحشی پسته در ناحیه شمال شرق ایران به ویژه مرز افغانستان و ترکمنستان وجود دارد و گمان می رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد کشت و کار قرار گرفته است. در این نوشتار سعی شده به طور خلاصه و مفید، مطالب کاربردی به زبان ساده بیان شود. در مورد خواص پسته pistachio و دیگر موراد مرتبط با پسته به سایر مقالات سایت ایران کالا مراجعه نمایید.

الف) آبیاری
با وجود این که پسته استقامت زیادی به بی آبی دارد، لکن نباید از آب دادن آن مخصوصا در سنین ابتدایی غفلت شود. به طور متوسط بسته به بافت خاک از نظر نگهداری آب مدار آبیاری بسته به سن درخت به شرح زیر توصیه می شود: (به جز فصل زمستان)
درخت با سن 1 تا 3 سال:     مدار آبیاری 7 الی 10 روز
درخت با سن 3 الی 6 سال :     مدار آبیاری 12 الی 20 روز
درخت با سن 6 سال به بالا :    مدار آبیاری یک ماه
باید توجه داشت زمانی که مدار آبیاری یک ماه است، در هر آبیاری آب زیادی به درخت داده شود تا رطوبت کاملا به عمق خاک نفوذ کند.

ب) هرس
هرس یعنی بریدن شاخه های اضافی و این عمل در زمستان انجام می شود. پس از فرم دهی درخت در سال های بعد از پیوند و قبل از باردهی، هرس اهمیت دارد که شامل شنگ کردن شاخه ها، سر بر داری و حذف پاجوش ها می باشد.
هرس باعث درشت شدن میوه درخت و تا حدی یکنواخت شدن باردهی در سالهای مختلف می شود.

ج) کود دهی
کود دامی گوسفندی و گاوی مورد استفاده باید کاملا پوسیده باشد. بهتر است کود مرغ نیز با کودهای گوسفندی یا گاوی مخلوط شود و در شیاری به عمق حداقل 40 سانتیمتر بسته به سن درخت و عرض 40 سانتیمتر در انتهای چتر سایه انداز درخت دفن شود. فصل کود دهی فصل خواب درختان یعنی زمستان است.
مخلوط کردن کود کامل شیمیایی ( N-p-K ) نیز با کود حیوانی مورد استفاده مطلوب می باشد.
دادن کود شیمیایی ازته (سولفات آمونیم و سولفات پتاسیم) در مناطق با آب و خاک شور در نیمه دوم اردیبهشت ماه جهت افزایش جوانه های رویشی و زایشی، در نیمه دوم تیرماه جهت پر شدن دانه های پسته در درختان بارده مناسب است. میزان کود مصرفی با مشاوره کارشناسان از 100 گرم تا 200 گرم به ازای هر درخت می باشد.
استفاده از کودهای مایع و جامد میکرو در فصل رشد درخت بسته به نوع کمبود و مشاوره با کارشناسان کشاورزی همزمان با سمپاشی و یا به صورت مستقل بسیار مناسب است. بعد از برداشت پسته دادن کود روی به صورت محلول پاشی توصیه می شود.

د) دلایل پوکی پسته
1- عدم وجود گرده نر که ناشی از کمبود درخت نر می باشد  مهمترین عامل پوکی پسته بوده و باید به ازای هر 10 الی 15 درخت ماده یک درخت نر در باغ پیوند نمایید. در صورت کمبود درخت نر حتما گرده افشانی مصنوعی انجام دهید.
2- عدم رسیدگی و توجه کامل به درختان از جمله آبیاری کم و نامنظم، ندادن کود حیوانی و هرس نکردن درختان و غلبه آفات در باغ باعث پر نشدن مغز پسته و یا ریزش جوانه های سال بعد می شود.

ه) آفات مهم پسته
1- پسیل پسته، که حشره زرد رنگ کوچکی است و در حال حاضر بیشترین خسارات را وارد می کند و موقع خسارت شدید، پای درخت شکرک ایجاد می شود.
2- کنه درختان پسته که این آفت با چشم معمولی قابل مشاهده نیست و علائم آن اینکه ابتدا برگها سبز تیره و سپس حالت چرمی رنگ می شوند.
3- شپشک پسته، این آفت کاملا روی برگها و خوشه ها قابل مشاهده است و درخت مورد حمله محصول آن اغلب پوک و نیم مغز می شود.


برای مبارزه با شپشک استفاده از سم اتیون با نسبت 2.5 - 2 در هزار بسیار مناسب است. ذکر این نکته ضروری است که برای مبارزه با هر یک از آفات مشاوره با کارشناسان خبره کشاورزی جهت توصیه سم و زمان سمپاشی بسیار مهم است.

و) برداشت پسته
1- پسته را وقتی کاملا رسید برداشت نمایید.
2- برداشت را ساعتهای اولیه روز شروع نموده و محصول برداشت شده را زیر سایه و یا جای خنک قرار دهید.
3- قسمتهای آلوده به آفت را در باغ جداگانه برداشت نمایید.
4- محصول برداشت شده را سریعا به مراکز فرآوری پسته که تمام اتوماتیک و بهداشتی است انتقال دهید تا سریعا پوست گیری و جداسازی شود. به این ترتیب رنگ پوسته سخت پسته سفیدرنگ و بازاری پسندی مناسب خواهد داشت.

مقــدمـــه : درخت پسته اهلي ( Pistacia Vera ) متعلق به تيره ( Anacardiaceae ) است . جنس Pistacia داراي 11 گونه است كه همگي آنها از خود تربانتين يا سقز ترشح مي كنند . درخت پسته داراي برگهاي مركب شانه اي بوده و ميوه پسته از نظر گياه شناسي در رديف ميوه هاي شفت طبقه بندي مي شود . درخت پسته دو پايه است و براي توليد ميوه به وجود هردو درخت نر و ماده نياز است . گلهاي درخت پسته فاقد گلبرگ و غده هاي شهد ساز بوده و زنبورهاي عسل را به خود جلب نمي كنند و گرده گل توسط باد پراكنده مي شود . درخت پسته برگ ريز بوده ، د رپائيز خزان نموده و زمستان را در خواب مي گذراند . ريشه زائي درخت پسته محوري و عمودي بوده و قدرت توليد ريشه فرعي در درخت پسته ضعيف است . مرحله نونهالي درخت پسته طولاني بوده و تاقبل از پنج سالگي درختان ميوه كمي توليد مي كنند و از 10 تا 12 سالگي باردهي كامل و اقتصادي درخت آغاز مي شود . مهمترين گونه هاي جنس Pistacia عبارتند از : P.Vera يا پسته معمولي ، P.Khinjuk يا چاتلانقوش يا كسور ، P.mutica يا بنه ، P.atlantica ، P.terebinthus . P.integerrima مهمترين ارقام پسته در ايران عبارتند از : اوحدي ، كله قوچي ، اكبري ، احمد آقائي ، ممتاز ، بادامي زرند ، شاه پسند ، سفيد پسته نوق ، خنجري دامغان و قزويني . نياز سرمايي درخت پسته از 600 ساعت با دماي كمتر از 7 درجه سانتي گراد براي رقم كله قوچي تا 1200 ساعت با دماي كمتر از 7 درجه سانتي گراد براي رقم اكبري متفاوت بوده و مقدار آن بطور متوسط 1000 ساعت زير 7 درجه سانتي گراد در نظر گرفته مي شود . عدم تامين سرماي مورد نياز درخت پسته موجب تاخير در گلدهي ، گلدهي نامنظم ، كاهش تعداد برگچه هاي برگ ، توليد برگهاي غير طبيعي و ساده و ... مي شود . كشت و پرورش پسته از عرض 27 درجه شمالي تا عرض 42 درجه شمالي انجام مي شود . اغلب درختان پسته در ارتفاع 2000-900 متري از سطح دريا قرار گرفته اند . درخت پسته قادر به تحمل دماي 45 درجه سانتي گراد در تابستان و دماي 20- درجه سانتي گراد در زمستان مي باشد . براي داشتن حداكثر محصول ميزان حداكثر رطوبت نسبي بايستي كمتر از 35% باشد .

 كاشت پسته  :

 مناسبترين بافت خاك جهت كاشت پسته بافت شني لوم مي باشد ( 70-60 درصد شن ، 30-20 درصد سيلت يا لاي و 20-10 درصد رس ) . معيارهاي كيفي جهت آب مناسب براي آبياري باغات پسته عبارتند از : حداكثر شوري 4 ميلي موس بر سانتي متر ( بعلت مقاوم بودن درخت پسته به شوري ، آبياري با آبهاي داراي 8 ميلي موس بر سانتي متر شوري نيز براي درختان پسته انجام مي شود . ) ، حداكثر نسبت جذبي سديم 15 ( براي SAR بيشتر از 15 ، Ec آب نيز بايستي بيشتر از 3ميلي موس بر سانتي متر باشد ) ، حداكثر كلر آب آبياري 10 ميلي اكي والان بر ليتر ، حداكثر غلظت بر PPm 2 ، حداكثر بي كربنات ( Hco3 ) 5/8 ميلي اكي والان بر ليتر ، حداكثر سولفات ( So4 ) 10 ميلي اكي والان بر ليتر ، حداكثر ميزان كربنات سديم باقيمانده (RSC) 5/2 ، حداكثر غلظت منيزيم 5 ميلي اكي والان برليتر ( غلظت منيزيم بايستي از غلظت كلسيم آب آبياري كمتر باشد ) ، حداكثر مقدار باقيمانده خشك يا TDS 2000 ميلي گرم در ليتر . درصورت مطبق بودن خاك محل احداث باغ ، بايستي محل رديفهاي كاشت حداقل به عرض 1 متر و به عمق 2 متر با بيل مكانيكي كاملا" مخلوط و يكدست شود . درصورت انتخاب سيستم آبياري غرقابي و سطحي ، شيب نهايي زمين بايستي حدود 2-1 درصد باشد . كاشت نهال و يا بذر نبايد در داغ آب و نوك پشته ها انجام شده و بهتر است محل كاشت كمي پائين تر از محل داغ آب انتخاب شود . در نقشه كاشت بايستي محل رديفهاي كاشت ، محل قرارگرفتن درختان نر ، محل خيابانهاي اصلي و فرعي ، محل قرارگرفتن نوارهاي بادشكن، مسيرهاي اصلي و فرعي انتقال آب و . . . مشخص گردد . جوي پشته ها جهت كاشت بذر يا نهال ، بايستي به عرض 100 – 50 سانتي متر وعمق40-30 سانتي متر احداث گردد . محل كشت بذر از كف جوي بايستي حدود 10 سانتي متر بالاترباشد و هنگام آبياري ، آب حدود 5 سانتي متر روي بذر را بپوشاند . فاصله كاشت درختان در روي رديف حداقل 3-2 متر و فاصله رديفهاي درختان حداقل 6-5 متر در نظر گرفته شود . دور آبياري جهت نهالهاي پسته در سال اول حداكثر 7 روزه و درسال دوم 14 روزه مي باشد . جهت پيوند نهالهاي پسته ، در اسفندماه نهالهاي 3-2 ساله سربرداري شده و پس از رشد جوانه هاي جانبي بر روي پايه سربرداري شده ، حدود 3 شاخه جانبي برروي پايه اصلي نگهداري شده و ساير شاخه ها حذف مي شوند . زمان مناسب جهت پيوند نهالهاي پسته بطور عمده اواخر ارديبهشت تا اوايل خرداد مي باشد . نسبت مناسب درختان نر به درختان ماده نسبت 1 به 9 است . هرس فرم مناسب جهت درختان پسته ، هرس فرم جامي و شلجمي مي باشد . پسته، دانه ميوه از درخت پسته است. درخت پسته اولين بار در ترکيه و ايران يافت شد. در آن زمان، پسته غذاي اشراف بود. در سال هاي بعد، فقط در جشن ها و مهماني ها مصرف مي شد. بعدها در انواع دسرها، شيريني ها، بستني و حتي به عنوان اشتها آور خورده مي شد. اين دانه، به خاطر شکلش به نام "آجيل خندان" معروف شد.

پسته به عنوان يک ماده غذايي گياهي و نيرو بخش و درمان کننده بسياري از بيماري ها مورد استفاده قرار مي گيرد.

فوايد پسته

1- پسته در مقايسه با ديگر آجيل ها، مقدار کمي کالري دارد. بدون کلسترول مي باشد و داراي مقدار کمي چربي اشباع مي باشد. چربي يک منبع انرژي مي باشد و کمک به جذب ويتامين هاي A, E, D و K مي کند. پس پسته از آن جايي که داراي چربي مي باشد، اين امر مهم را نيز انجام مي دهد.

2- يکي از بهترين منابع پروتئين گياهي مي باشد.

3- پسته از آنجايي که داراي مقدار زيادي چربي غيراشباع و پروتئين مي باشد، لذا نبايد بيشتر از 18 گرم در هفته مصرف شود.

4- پسته داراي مقدار زيادي فيبر مي باشد. فيبر به هضم مواد غذايي کمک مي کند، کلسترول و قند خون را تنظيم مي کند.

5- پسته در بين گروه آجيل ها، يکي از بهترين منابع پتاسيم مي باشد. پتاسيم 1 عدد پسته برابر پتاسيم 1 عدد پرتقال است. مقدار پتاسيم در 2 عدد پسته بيشتر از 1 عدد موز مي باشد. پتاسيم موجود در پسته، به تعادل مايعات بدن کمک مي کند، ضربان قلب را تنظيم مي کند و براي کاهش فشار خون نيز بسيار مفيد مي باشد.

6- همچنين داراي فسفر مي باشد و در ساخت استخوان ها و دندان ها شرکت مي کند، جلوي خستگي و ضعف را مي گيرد و براي تقويت عضلات بدن مفيد مي باشد.

7- پسته، مقداري منيزيم نيز دارد که منيزيم يکي از مهم ترين عناصر معدني براي تبديل غذا به انرژي مي باشد، ضربان قلب را تنظيم مي کند واز گرفتگي عضلات جلوگيري مي کند.

8- آهن در پسته، براي سرگيجه، خستگي، رنگ پريدگي و کم خوني مفيد است.

9- روي براي تقويت پوست، مو و ناخن بسيار مهم است.

10- پسته داراي ويتامين هاي B6 ، B1 و E مي باشد. ويتامين B6 کمک به سوخت و ساز پروتئين مي کند و در جذب مواد غذايي نيز نقش دارد. ويتامين B1 باعث افزايش انرژي، تقويت سلول هاي عصبي و متعادل کردن اشتها مي شود.

11- در بين آجيل ها، پسته داراي بيشترين آنتي اکسيدان مي باشد. همان طورکه مي دانيد ويتامين E جزو گروه آنتي اکسيدان ها مي باشد و تقويت سيستم ايمني بدن، سلامت چشم و جلوگيري از خستگي  و استرس و نيز جلوگيري از تخريب سلول ها را بر عهده دارد.

12- پسته نيز مانند ديگر دانه ها، از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. به خاطر وجود چربي هاي غير اشباع، مي تواند مقدار کلسترول خون را پايين بياورد. 

13- پسته باعث عملکرد درست مغز مي شود و شخص را آرام مي کند.

14- اين آجيل مي تواند جلوي پيشرفت بيماري هاي مزمن از قبيل سرطان را بگيرد.

15- مطالعات نشان داده است؛ پسته مي تواند مقدار کلسترول خوب خون(HDL) را بالا ببرد و درعين حال مقدارکلسترول بد خون(LDL ) و تري گليسيريد را پايين بياورد.

16- پودر پسته، درمان کننده دندان درد مي باشد.

17- پسته تغييري در فشار خون و افزايش وزن انجام نمي دهد. اما به خاطر کاري بالايي که دارد، به عنوان يک ميان وعده پرکالري شمرده مي شود و نبايد زياد مصرف شود.

براي کاهش نمک و چربي در رژيم غذايي، بايد از خوردن پسته بو داده و شور خودداري کنيد.

لازم به ذکر است که، 28 گرم پسته، بيشتر از 10 درصد نياز بدن به فيبر غذايي، ويتامينB6، ويتامين B1، منيزيم و فسفر را تامين مي کند.

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: پسته،آفات،ابیاری و هرس و فواید آن,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : یک شنبه 6 بهمن 1392

کوچکترین هندوانه جهان

                  

کوچکترین هندوانه جهان

12:45:41 1392-10-28

به گزارش گروه خواندنی‌های خبرگزاری فارس، تصاویری که مشاهده می‌کنید، تصاویری از کوچکترین هندوانه جهان است.

شاید تصور کنید که این هندوانه حاصل دستکاری ژنتیکی انسان‌ها باشد، در حالی‌که باید گفت، این هندوانه کاملا طبیعی است و میوه یکی از قدیمی‌ترین درختانی است که در آمریکای جنوبی می‌روید و «پپکینو ملون» نامیده می‌شود.

                  

این هندوانه تنها 3 سانتی طول و 2 سانتی‌ متر قطر دارد و کاملا مشابه هندوانه‌های عادی است.

اما درون آن به رنگ سبز است و طعمی مشابه خیار دارد.

                  

 



:: برچسب‌ها: کوچکترین هندوانه, هندوانه با طعم خیار, هندوانه 3سانتی,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : دو شنبه 30 دی 1392

درمان فوری سرما خوردگی

درمان فوری برای سرماخوردگی

 


در دوره‌ی سرماخوردگی برای خودتان جوشانده‌های مناسب و سوپ مرغ،  تهیه و میل کنید.

 

 

آب ریزش بینی، بی حالی، کیپ شدن دماغ و غیره از علائم شایع سرماخوردگی است که احساس ناخوشایند به همه می‌دهد. در این مقاله چند روش سریع برای درمان این علائم ارائه می‌دهیم.

 

مایعات گرم زیادی بنوشید

نوشیدن آب، بدن را تمیز می‌کند. در واقع نوشیدن آب توکسین‌ها یا همان سموم بدن و باکتری‌ها و ویروس‌ها را دفع می‌کند. لازم است که روزانه یک و نیم لیتر آب مصرف شود.

در دوره‌ی سرماخوردگی برای خودتان جوشانده‌های مناسب و سوپ مرغ، تهیه و میل کنید.

سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل مجاری تنفسی را باز می‌کند. توصیه می‌کنیم شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. این شربت حساسیت سینه را تسکین می‌دهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است.

 

آویشن دم کنید

آویشن سرشار از «فنول» است برای همین یک ضدعفونی کننده موثر می‌شود که با بیماری‌های مجاری تنفسی مقابله می‌کند. متخصصان معتقدند که این گیاه در درمان التهاب مجاری تنفسی بسیار موثر عمل می‌کند.

برای بهره‌مندی از خواص سیر توصیه می‌کنیم دو حبه سیر را له کنید و سپس آن‌را با شیر یا آب گوشت یا آب مرغ بجوشانید و داغ میل کنید

 

دو قاشق چای‌خوری آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید و روزانه سه مرتبه از این دم کرده میل کنید.

 

سیر را دریابید

سیر حاوی ماده ایی به نام «آلیسین» است که خواص ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی است. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سیر مصرف می‌کنند کمتر سرما می‌خورند و زمانی که دچار سرماخوردگی می‌شوند علائم سرماخوردگی‌شان خیلی زود از بین می‌رود.

برای بهره‌مندی از خواص سیر توصیه می‌کنیم دو حبه سیر را له کنید و سپس آن‌را با شیر یا آب گوشت یا آب مرغ بجوشانید و داغ میل کنید.

 

شربت پیاز

پیاز ضدعفونی کننده‌ی موثری است. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد.

100 گرم پیاز را خرد کنید و در 20 سی‌سی لیتر آب و به مدت 20 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و 1 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. دوباره محلول را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه 2 تا 6 قاشق چای‌خوری از این شربت میل کنید.

 

با اسطوخودوس بخور کنید

بخور دادن در دوره‌ی سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. حمام، سونا و حتی دوش آب گرم باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود.

یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار 5 قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد.

 

سینه‌تان را با اکالیپتوس ماساژ دهید

اکالیپتوس به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می‌کند. به خاطر اینکه این گیاه ضدعفونی کننده و خلط آور است. خواص دارویی این گیاه مدیون ماده ایی به نام اوکالیپتول است. این ماده به طور مستقیم روی سلول‌های برونشیت تأثیر می‌گذارد.

پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد

 

ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن‌ها را آسان‌تر می‌سازند. این گیاه التهاب مجاری تنفسی را درمان می‌کند.زمانی که سرما می‌خورید 15 تا 20 قطره روغن اکالیپتوس را در 25 میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه‌تان را با آن ماساژ دهید. هر روز 3 مرتبه این کار را تکرار کنید.

 

آب نمک

شستشو دادن بینی با سرم شستشو یا آب نمک معمولی باعث تمیز شدن مجاری بینی و از بین رفتن خلط می‌شود. زمانی که مجاری تنفسی شستشو داده نشود شرایطی به وجود می‌آید که میکروب‌ها در مجاری تنفسی بیشتر شوند.

برای شستشوی مجاری تنفسی‌تان یک لیتر آب را با یک قاشق چای‌خوری پُر نمک بجوشانید و بگذارید تا خنک شود. آب نمک را در مشتتان ریخته و وارد سوراخ‌های بینتان کرده سرتان را به عقب ببرید به طوری که آب نمک وارد مجاری بینی‌تان شود و مخاط را تمیز کند. هر روز این کار را چندین با تکرار کنید خواهید دید که به زودی علائم بیماری‌تان رفع خواهد شد.

 

 



:: برچسب‌ها: درمان،سرماخوردگی،فوری پیاز،اسطوخودوس،اکالیپتوس،آویشن،سیر,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : شنبه 21 دی 1392

نگاه به زندگی.......

سعی نکن مثل طوطی فقط تقلید کنی،اول به خوب و بد آن بیندیش بعد تقلید کن.............

مثل عقاب باش به همه چیز بنگر (نگاهی با ظرافت کامل...........)



:: برچسب‌ها: نگاه به زندگی, دید متفاوت, ,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : چهار شنبه 18 دی 1392

خواص دارویی زیره سیاه

خواص دارویی زیره سیاه

آريا: قسمت‌ مورد استفاده‌ داروي‌ زيره‌ سياه‌ ميوه‌ آن‌ است‌ که‌ در تيره‌ ماه‌ سال‌ دوم‌ باقطع‌ کامل‌ گياه‌ صورت‌ مي‌گيرد و مي‌گذارند تا برسد.

نام‌هاي‌ رايج‌ زيره سياه:زيره‌، زيره‌ رومي‌، زيره کرماني‌، شاه‌زيره‌، کرويا، کمون‌ رومي‌،قرنباد.

زيره‌ سياه‌ گياهي‌ است‌ دوساله‌ که‌ ارتفاع‌ آن‌ به‌ 30 تا 80 سانتيمتر مي‌رسد، ريشه‌اش‌ راست‌ و دوکي‌ شکل‌ و گوشت‌دار و ساقه‌اش‌ بي‌کرک‌ و شفاف‌ است‌ و برگ هايش‌ به‌ رنگ‌ سبز و در قسمت‌ فوقاني‌ ساقه‌ داراي‌ دمبرگ‌ کوتاهي‌ است‌ که‌انتهاي‌ آن‌ به‌صورت‌ غلافي‌ ساقه‌ را فرامي‌گيرد، گل‌ آذين‌ آن‌ چتر مرکب‌ و گل هايش‌ کوچک‌ و سفيد رنگ‌ است‌ و ميوه‌اش‌ بيضي‌ شکل‌ به‌ رنگ‌ قهوه‌اي‌ تيره‌ يا مايل‌ به‌ زردو شفاف‌ است‌ و زيره در کرمان بيشترين سطح کشت را دارد.

ترکيبات شيميايي

زيره‌ سياه‌ حاوي‌ تانن‌، موم‌، مواد رزيني‌، يک‌ روغن‌ ثابت‌ سبزرنگ‌، موسيلاژ، مواد قندي‌، مواد ازته‌ و اسانس‌ که‌ شامل‌ دي‌هيدروکاروئول‌، نوعي‌ ترپن‌ به‌نام‌کارون‌ و دونوع‌ ستن‌ مي‌باشد.
قسمت‌ مورد استفاده‌ داروي‌ زيره‌ سياه‌ ميوه‌ آن‌ است‌ که‌ در تيره‌ ماه‌ سال‌ دوم‌ باقطع‌ کامل‌ گياه‌ صورت‌ مي‌گيرد و مي‌گذارند تا برسد.

خواص‌ و اثرات‌ دارويي‌

طبع‌ زيره‌ سياه‌ خيلي‌ گرم‌ و خشک‌ است‌.
زيره‌ سياه‌ داراي‌ خواص‌ مدر، بادشکن‌، مقوي‌، زيادکننده‌ شير، قاعده‌آور، نيرودهنده‌، ضد کرم‌، هضم‌ کننده‌، ضد تشنج‌، قابض‌، معرق‌، مقوي‌ معده‌، قاطع‌ اسپرم‌ است‌.

زيره‌ سياه‌ در موارد بلع‌ هوا، نفخ‌ شکم‌، برطرف‌ کردن‌ سوءهاضمه‌، تسهيل‌ هضم‌ غذا، دل‌ پيچه‌ کودکان‌، انگل‌ معده‌ و روده‌، دفع‌ بادهاي‌ کليه‌ و مثانه‌، تنگي ‌نفس‌، خفقان‌ سرد، سکسکه‌ نفخي‌، استسقاء به‌کار مي‌رود.

زيره‌ يک‌ داروي‌ سنتي‌ براي‌ رفع‌ سوءهاضمه‌ خصوصاً نفخ‌ شکم‌ است‌.
خوردن‌ زيره‌ يا روغن‌ آن‌ در رفع‌ سوءهاضمه‌ و دل‌ دردهاي‌ کودکان‌ مفيد است‌.
زيره‌ داراي‌ خاصيت‌ ضدگرفتگي‌ دارد و براي‌ رفع‌ گرفتگي‌هاي‌ دوران‌ قاعدگي‌مفيد است‌.

مقوي‌ بدن‌ و چاق‌ کننده‌ است‌. معده‌ را گرم‌ و تقويت‌ مي‌کند و کرم‌ تنيا را دفع‌مي‌کند. و اثر قابل‌ ملاحظه‌اي‌ در جلوگيري‌ از ايجاد بادهاي‌ اضافي‌ در روده‌ و درمان‌اسهال‌ دارد.

دم‌ کرده‌ يک‌ قاشق‌ مرباخوري‌ ميوه‌ له‌ شده‌ زيره‌ سياه‌ در نيم‌ ليتر آب‌ جوش‌براي‌ تنبلي‌ اعمال‌ گوارشي‌ 2 ـ 1 گرم‌ ، بي‌اشتهايي‌، باد يا درد روده‌ مصرف‌ مي‌شود و دانه‌ زيره‌ را يا مي‌جوند و يا از گرد گياه‌ مخلوطي‌ در آب‌ ميل‌ مي‌نمايند.

مصرف دم کرده زيره سياه و يا جويدن آن در رفع و کاهش دردهاي ناشي از قاعدگي، دردهاي روده وبي اشتهايي بسيار مؤثر است، براساس تحقيقات انجام شده توسط " دانشجويان دانشگاه آزاد و اعضاء هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي گرگان، مصرف زيره سياه يا روغن آن در رفع سوء هاضمه و دل دردهاي کودکان و تنگي نفس نيز، کاربرد فراواني دارد، اين گروه با تحقيقات خود دريافتند: دم کرده زيره سياه همراه با گياه " اوجي " در رفع اسهال، نفخ و سندرم تحريک پذيري روده مفيد است و بررسي ها نشان داد که اين گياه داراي خواص ضد عفوني کنندگي، ضد کرم، ‌ضد تشنج و شل کننده عضلات بوده و مقوي و نيروبخش است؛ بنابراين مصرف آن به افراد داراي مشکلات مذکور توصيه مي شود

 




نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : سه شنبه 17 دی 1392

روزهای خوب خواهد آمد..........؟؟؟؟

 



:: برچسب‌ها: عکس جمله دار ،آموزنده،سرنوشت ،روزهای خوب,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : سه شنبه 17 دی 1392

تقویم باغی

تقویم زمانی عملیات باغی

ماه

توصیه کودی

عملیات باغی

بررسی وضعیت آفات

خرداد

دهه سوم

کود ازته

هرس پاجوش، پیوند، مبارزه مکانیکی با علفهای هرز

پسیل، پروانه برگخوار، سن سبز، سن قرمز، کاپنودیس

تیر

دهه اول

____

مبارزه مکانیکی با علفهای هرز، هرس پاجوش

پسیل، پروانه برگخوار، سن سبز

تیر

دهه دوم

____

مبارزه مکانیکی با علفهای هرز، هرس پاجوش

پسیل، پروانه برگخوار، سن سبز

تیر

دهه سوم

____

مبارزه مکانیکی با علفهای هرز ،

هرس پاجوش

پسیل ، پروانه برگخوار ، سن سبز

مرداد

دهه اول

____

هرس پاجوش، مبارزه مکانیکی با علفهای هرز

پسیل، پروانه برگخوار، پروانه پوست خوار، سن سبز، کنه معمولی

مرداد

دهه دوم

____

هرس پاجوش، مبارزه مکانیکی با علفهای هرز

پسیل، پروانه برگخوار، پروانه پوست خوار، سن سبز، کنه معمولی

مرداد

دهه سوم

____

هرس پاجوش، مبارزه مکانیکی با علفهای هرز

پسیل، پروانه برگخوار، پروانه پوست خوار، سن سبز، کنه معمولی

شهریور

دهه اول

____

هرس پاجوش

پسیل، شب پره خرنوب، کنه معمولی

شهریور

دهه دوم

____

هرس پاجوش

شب پره خرنوب، کنه معمولی

 

تقویم زمانی عملیات باغی

ماه

توصیه کودی

عملیات باغی

بررسی وضعیت آفات

شهریور

دهه سوم

____

هرس پاجوش

شب پره خرنوب، کنه معمولی، زنبور مغزخوار

مهر

دهه اول

____

____

زنبور مغزخوار، شب پره خرنوب، کاپنودیس

مهر

دهه دوم

____

____

زنبور مغزخوار، شب پره خرنوب، کاپنودیس

مهر

دهه سوم

____

انتقال نهال گلدانی

زنبور مغزخوار، شب پره خرنوب، کاپنودیس

آبان

دهه اول

____

انتقال نهال گلدانی

کاپنودیس

آبان

دهه دوم

کودهای فسفره و پتاسه

انتقال نهال گلدانی

کاپنودیس

آبان

دهه سوم

کودهای فسفره و پتاسه، محصول پاشی اسید بوریک

انتقال نهال گلدانی

کاپنودیس

آذر

دهه اول

کودهای فسفره و پتاسه، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

(ناخنک، سربرداری، تنک شاخه و فرم)

کاپنودیس

آذر

دهه دوم

کودهای فسفره و پتاسه، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

(ناخنک، سربرداری، تنک شاخه و فرم)

کاپنودیس


تقویم زمانی عملیات باغی

ماه

توصیه کودی

عملیات باغی

بررسی وضعیت آفات

آذر

دهه سوم

کودهای فسفره و پتاسه، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

(ناخنک، سربرداری، تنک شاخه و فرم)

 

 

کاپنودیس

دی

دهه اول

کودهای فسفره و پتاسه، سولفات آهن، سولفات روی، سولفات مس، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

پاشش روغنهای آلی و معدنی

____

دی

دهه دوم

کودهای فسفره و پتاسه، سولفات آهن، سولفات روی، سولفات مس، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

پاشش روغنهای آلی و معدنی

____

دی

دهه سوم

کودهای فسفره و پتاسه، سولفات آهن، سولفات روی، سولفات مس، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

پاشش روغنهای آلی و معدنی

____

بهمن

دهه دوم

کودهای فسفره و پتاسه، سولفات آهن، سولفات روی، سولفات مس، محلول پاشی اسید بوریک

هرس زمستانه

پاشش روغنهای آلی و معدنی

____

بهمن

دهه سوم

­­____

هرس زمستانه

پاشش روغنهای آلی و معدنی، کاشت نهال

 

____

 

تقویم زمانی عملیات باغی

 

توصیه کودی

عملیات باغی

بررسی وضعیت آفات

اسفند

دهه اول

کود ازته

انتقال نهال، کاشت بذر در خزانه

____

اسفند

دهه دوم

کود ازته

انتقال نهال، کاشت بذر در خزانه

____

اسفند

دهه سوم

­­ کود ازته

انتقال نهال، کاشت بذر در خزانه

____

 

منابع:
-    اصول کاربردی کاشت و مراقبت باغ پسته- 1384  -  میر بهروز غیبی ، سهراب جوادی خسرقی – نشر علوم کشاورزی کاربرد
-    خبرنامه پسته انجمن پسته ایران- سال دوم شماره های 44 ، 45 و
-سایت رسمی انجمن پسته ایران
برگرفته از وبلاگ کوه زر داورزن


:: برچسب‌ها: تقویم باغی،هرس آفات،توصیه کودی،عملیات باغی،بررسی وضعیت آفات,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : دو شنبه 9 دی 1392

خواص دارویی پیاز یا بهتر بگم داروخانه کامل بخونید ضرر نمی کنید

ﺧﻮﺍﺹ ﺩﺍﺭﻭﯾﯽ ﭘﯿﺎﺯ

مالیدن پیاز به ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺯ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻟﮑﻪ ﻫﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﻭ ﺍﺯ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺁﺏ ﭘﯿﺎﺯ ﻭ ﻋﺴﻞ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ

ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﮐﺮﻡ ﺿﺪ ﭼﺮﻭﮎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩ.
ﭘﯿﺎﺯ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ، ﻓﺴﻔﺮ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ، ﺳﺪﯾﻢ، ﮔﻮﮔﺮﺩ ﻭ ﺍﺳﯿﺪﻓﻮﻟﯿﮏ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﻤﯽ ﺁﻫﻦ، ﻣﺲ ﻭ ﺭﻭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺛﺒﺎﺕﺧﻮﺍﺹ ﺁﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ.ﺧﻮﺭﺩﻥ ﭘﯿﺎﺯ ﺩﺭ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﭘﻮﮐﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻣﺆﺛﺮ ﺍﺳﺖ؛ ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﺯ ﺑﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯﮐﺎﻫﺶ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﻠﻮﻝﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻧﯽ ﺍﺯ ﺑﺮﻭﺯ ﭘﻮﮐﯽ
ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮﺍﻥ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺑﺮﻥ ﺳﻮﺋﯿﺲ، ﺗﺮﮐﯿﺒﯽ ﺩﺭ ﭘﯿﺎﺯ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﮐﺎﻫﺶ
ﺣﺠﻢ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﭘﻮﮐﯽ ﺁﻥ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﭘﯿﺶ ﮔﯿﺮﯼ ﺩﺭ ﮐﺎﻫﺶ
ﻧﯿﺎﻓﺘﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺼﺮﻓﯽ ـ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﮐﻠﯿﺔ ﺳﻠﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻧﯽ ـ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺩﺍﺭﺩ.
ﭘﯿﺎﺯ، ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﻭ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺭﺍ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﺩ.
ﭘﯿﺎﺯ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻗﺪﯾﻤﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻭ ﺩﺭ ﻏﺬﺍﯼ ﺧﻮﺩ
ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﮐﺘﺎﺏ ﻫﺎﯼ ﭘﺰﺷﮑﺎﻥ ﻗﺪﯾﻢ ﺍﺯ ﭘﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺍﻟﯿﺎﻑ ﻭ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ ﻭ ﻓﻠﺰﺍﺕ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺩﺍﺭﻭﺧﺎﻧﻪ ﺍﯼ ﮐﺎﻣﻞ ﻧﺎﻣﺒﺮﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺑﻮﯼ ﺁﻥ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎﯼ ﻣﻀﺮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ.
ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ.
ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﮑﺘﻪ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﻗﻠﺐ ﺭﺍ ﻓﻌﺎﻝ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ.
ﮔﺮﺩﺵ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺁﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ، ﺗﻨﺶ ﻭ ﻧﮕﺮﺍﻧﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ.
ﺍﻟﯿﺎﻑ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺁﻥ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎﺿﻤﻪ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﭘﯿﺎﺯ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺭﯾﻪ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ:
ﻣﻮﺍﺩ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﭘﯿﺎﺯ ﺧﻄﺮ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺭﯾﻪ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ . ﻣﻮﺍﺩ
» ﻓﻼﻭﻧﻮﯾﺪ« ﺍﺯ ﺩﭼﺎﺭ ﺷﺪﻥ ﺑﻪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻭﻓﻮﺭ ﺩﺭ ﭘﯿﺎﺯ
ﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﭘﯿﺎﺯ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺍﺳﺖ . ﺯﯾﺮﺍ ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﺗﺼﻔﯿﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺭﻧﮓ ﭼﻬﺮﻩ
ﺯﯾﺒﺎﺗﺮ ﻭ ﺟﺬﺍﺏ ﺗﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﭘﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﮔﻮﮔﺮﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺭﺷﺪ ﻣﻮﻫﺎﯼ ﺳﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﭘﯿﺎﺯ ﺑﻪ
ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺁﻫﮏ، ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﺤﮑﻢ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﺳﺘﺤﮑﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺑﻨﺪﯼ ﺑﺪﻥ ﻣﯽ
ﺷﻮﺩ ... ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﭘﯿﺎﺯ ﺩﺭ ﮐﻮﺩﮐﺎﻥ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﻧﺮﻣﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪﺍﻥ ﻣﻔﯿﺪ
ﺍﺳﺖ.
ﺍﮔﺮ ﺳﺮﻣﺎ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺍﯾﺪ، ﭼﻨﺪ ﭘﯿﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮﺵ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻧﻘﺎﻁ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺧﺎﻧﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ....
ﭘﯿﺎﺯ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﮏ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﺗﺼﻔﯿﺔ ﻫﻮﺍ ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼﯼ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﻋﻀﺎﯼ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ.
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﮔﺮ ﺧﺎﺭﺝ ﺧﺎﻧﻪ ﻏﺬﺍ ﻣﯽ ﺧﻮﺭﯾﺪ، ﭘﯿﺎﺯ ﺭﺍ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺁﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ، ﺯﯾﺮﺍ ﻣﺎﺩﻩ ﺍﯼ
ﺩﺭ ﭘﯿﺎﺯ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻣﺴﻤﻮﻣﯿﺖ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ
ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﺍﮔﺮ ﺷﺨﺼﯽ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﻣﺼﯿﺒﺖ ﻭﺍﺭﺩﻩ ﺩﭼﺎﺭ ﺣﻤﻼﺕ ﻋﺼﺒﯽ ﺷﺪﻩ، ﭘﯿﺎﺯﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻭ ﻧﯿﻢ
ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺟﻠﻮﯼ ﺑﯿﻨﯽ ﺍﻭ ﺑﮕﯿﺮﯾﺪ.
"ﭘﯿﺎﺯﭼﻪ " ﻓﻮﺍﯾﺪ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﺩﺍﺭﺩ . ﺑﻪ ﺗﺎﺯﮔﯽ ﻣﺘﺨﺼﺼﺎﻥ ﻋﻠﻮﻡ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ
ﭘﯿﺎﺯﭼﻪ ﺍﺩﺭﺍﺭ ﺁﻭﺭ ﺍﺳﺖ ﺯﯾﺮﺍ ۸۵ ﺩﺭ ﺻﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺁﺏ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ.
ﺩﺭ ﭘﯿﺎﺯﭼﻪ ۲۴۳ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ۴ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﺳﺪﯾﻢ ﻭ ۲۷ ﮔﺮﻡ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﺳﺖ.
ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺨﺶ ﺳﻔﯿﺪ ﺭﻧﮓ ﭘﯿﺎﺯﭼﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﺩﺭﺍﺭ
ﮐﺮﺩﻥ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺑﺨﺶ ﺳﺒﺰ ﺁﻥ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ» ﺙ« ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﺩﻓﺎﻋﯽ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ
ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﻭ ۲ ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮﻡ ﻣﺎﺩﻩ ﮐﺎﻭﺗﯿﻦ ﭘﯿﺎﺯﭼﻪ ﺑﻪ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﯼ ﺳﻠﻮﻟﻬﺎ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ
ﮐﻨﺪ.
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﭘﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﮔﻠﻮﮐﻮﺯﯾﻦ ﮐﻪ ﻣﺸﺎﺑﻪ ﻫﻮﺭﻣﻮﻥ ﺍﻧﺴﻮﻟﯿﻦ ﺍﺳﺖ، ﻗﻨﺪ
ﺧﻮﻥ ﺭﺍ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﮔﻔﺘﻨﯽ ﺍﺳﺖ، ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻧﺼﻒ ﭘﯿﺎﺯ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ۳۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺑﺪ ﺧﻮﻥ
ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺁﻥ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺧﻮﺏ ﺧﻮﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﭘﯿﺎﺯ ﻣﻨﺒﻊ
ﻏﻨﯽ ﻧﻮﻋﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺑﺮﻭﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﺍﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺧﻮﺭﺍﮐﯽ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺁﺏ ﻣﺮﻭﺍﺭﯾﺪ ﺩﺭ ﭼﺸﻢ ﻧﯿﺰ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ
ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺴﻦ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽﺷﻮﺩ
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻧﺠﺎﺕ ﺩﻫﯿﺪ
ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺁﺳﭙﯿﺮﯾﻦ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﻣﻬّﻢ ﺍﺳت

 



:: برچسب‌ها: خواص پیاز،دارویی،مبارزه با سرماخوردگی و دیابت و کلسترول,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : چهار شنبه 27 آذر 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به مرکز جهاد کشاورزی حکم آباد مي باشد.